Geofort Herwijnen in omgeving Herwijnen, Noord Brabant

Geofort Herwijnen
Herwijnen, West Betuwe

Verleg je grenzen op het spannende forteiland

Kom naar het interactieve science center GeoFort waar alles draait om de aarde. Ontdek spelenderwijs welke nieuwe energiebronnen er zijn, hoe big data ons kan helpen en het gevolg van de klimaatveranderingen. Leer over fake maps, sattelieten en smartphones.

 

In de GeoExperiene ga je binnen en buiten het experiment aan. Raak gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse gang. Word uitgedaagd in het doolhof en raak gefascineerd door kaarten en de speurtochten. Kinderen kunnen zich uitleven in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer.

 

Na een dagje GeoFort weet je hoe een zalm de weg vindt, waarom de noordpool verschuift en nog veel meer. Het is uitdagend voor jong en oud. Verleg je grenzen bij GeoFort! >> wat te doen bij GeoFort

Bestel nu alvast online je tickets met 5% online korting voor de GeoExperience van GeoFort

Wat te doen

Bezoek

Eten & Drinken

Over GeoFort

Meer in Noord Brabant
Zaterdag geopend 10:00 - 17:00
Geofort Herwijnen
Nieuwe Steeg 74
4171 KG Herwijnen
Noord Brabant
0345 630 480
Openingstijden
Maandag Gesloten
Alleen geopend in schoolvakanties.
Dinsdag Gesloten
Alleen geopend in schoolvakanties.
Woensdag Gesloten
Alleen geopend in schoolvakanties.
Donderdag Gesloten
Alleen geopend in schoolvakanties.
Vrijdag Gesloten
Alleen geopend in schoolvakanties.
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 10:00 - 17:00

In de omgeving

Reviews op Google
 • Rian Hamhuis
  Rian Hamhuis
  2 maanden geleden
  8

  Gisteren een dagje uit geweest met de kinderen en aangezien het koud en nat was had ik bedacht dat een museum of iets dergelijks een goed idee zou zijn. De keuze viel op Geofort. Geofort is een oud fort en overal is dat terug te zien: aan de gebouwen, de stijl van decoratie en de informatie die erbij verstrekt wordt. Er is veel te doen: een Minecraft speurtocht, een vliegtuig opsporingssimulator, een interactieve zandsculptuur, veel informatie over de elementen, de natuur en de aarde. De "powers of ten" presentatie en ook interactief op de computer is erg interessant bevonden door de kinderen. Een groot deel van Geofort bevind zich buiten of je moet er buiten naar toe lopen, dus met mooi weer was dit wel een stuk aangenamer geweest maar dat is niet af te dwingen. Ik zou een ieder wel aan willen raden om laarzen aan te doen omdat het wel een modderige toestand wordt na een paar uur regen.

 • Fiets Kiek
  Fiets Kiek
  2 maanden geleden
  8

  Leuke plek met kinderen. Een goede balans van vertier, educatie en binnen en buiten zijn. Tevens prettig restaurant, vriendelijke medewerkers (wees op weekenddagen op tijd voor de lunch, het kan erg druk worden). Een fijn uitje voor een ochtend of middag. Eén tip: wij waren in de omgeving niet zo bekend, vanuit onze richting werd Geofort niet met bordjes aangegeven, navigatie klopte niet ivm wegwerkzaamheden. Dus misschien een paar bordjes plaatsen? (bezocht: 30-12-2019)

 • Tom van der Kolk
  Tom van der Kolk
  2 maanden geleden
  10

  Het is een geweldig buitenlucht museum🏛️maar als het regent kan je ook binnen schuilen en daar zijn ook leuke activiteiten te doen. Er is ook een leuke speurtocht🕵️ in Minecraft Ook is er een buitenspeeltuin en een doolhof. Het museum gaat over aardrijkskunde🌍 er is een zandbak waar je je eigen bergen⛰️/vulkanen🌋 kan maken waar je de hoogtelijnen/begroeïng🌳 en hoe de wind🌬️ tussen de bergen gaat, kan zien. Het is een oude bunker waar een museum in is gebouwd

 • Bas Michiels
  Bas Michiels
  4 maanden geleden
  8

  Vandaag samen met mijn twee kinderen bij GeoFort geweest. Het was een erg koude, beetje natte maar erg educatieve en leuke dag geweest. Nadat je bij de ingang kaartjes gekocht hebt kun je een aantal speurtochten kiezen om rond het fort te zoeken naar diversen punten. Zo kun je een foto speurtocht doen of een klimaat tocht. Tijdens zo’n speurtocht kom je vanzelf bij verschillende hoekjes, gewelven, bunkers en gebouwen waar je van alles kan doen en leren over het fort, over het heelal en atomen, aardbevingen en uit elkaar drijven van de contingenten en is er een doolhof waar je alles van water, aarde, lucht en vuur kunt leren. Al met al erg leuk en goed te doen met wat kleinere kids.

 • Bill-Lee Lam
  Bill-Lee Lam
  4 maanden geleden
  8

  Leuk en mooi fort. Leuk uitje voor de wat oudere kids. Vanaf 8 jaar snappen ze het fort en de uitleg. Het is goed te doen qua dagvullend uitje wanneer je de speurtochten allemaal doet. Leuke horeca zaak aangrenzend aan het fort. Je krijgt bij de ingang een bandje om weer terug het fort in te kunnen aangezien je langs de ingang moet om het restaurant te bereiken. De horeca zou veel meer kunnen verdienen als ze beter debrasseren. De tafels bleven lang vol servies staan ook al waren de mensen al lang vertrokken. Dit is wel een puntje voor verbetering. Verder een gehele dag erg genoten van de informatie. Het bezoeken waard!