Bekijk alle bestemmingen

De leukste uittips voor een dagje weg
omgeving Nooitgedacht - Borger - Grolloo, Drenthe

Toeristische informatie Nooitgedacht - Borger - Grolloo

Markten Drenthe


Nooitgedacht

Een plaatsje in de gemeente Aa en Hunze even ten zuiden van Rolde, in de provincie Drenthe.

De plaats is ontstaan op een plek waar ooit onherbergzame, moerasachtige heidevelden lagen, vandaar de naam.

In de jaren 80 is een groot recreatieterrein, ook met de naam Nooitgedacht, aangelegd. Tegenwoordig heet dit complex Hof van Saksen.

Activiteiten Nooitgedacht


Borger

(Drents: Börger) is een plaats en voormalige gemeente in de provincie Drenthe. Borger ligt op de Hondsrug, in de gemeente Borger-Odoorn en telt ongeveer 4.725 inwoners.

De aanwezigheid van meerdere hunebedden wijst op een vroege bewoning van de omgeving van Borger. Ludolph Smids schreef in ‘Schatkamer der Nederlandsche oudheden’ (1711) over meerdere hunebedden. Smids vermeld dat er in Borger 9 hunebedden te vinden zijn.

Het dorp Borger staat bekend om zijn prachtige landelijke omgeving waar de toerist graag vakantie houdt om van de natuur en rust te genieten.


Informatie Borger

Activiteiten Borger


Grolloo

(Drents: Grol) is een klein esdorp in het zuidwesten van de gemeente Aa en Hunze in de provincie Drenthe, gelegen op de Rolderrug.

De blueszanger Harry Muskee woonde jarenlang in een boerderijtje in Grolloo, dat zijn band Cuby & the Blizzards als oefenruimte gebruikte. Deze boerderij is sinds juni 2011 het “Cuby + Blizzards”-museum en daarmee ingericht als museum voor Cuby & the Blizzards.

Sport en recreatie
Vlak bij Grolloo is het recreatiegebied De Berenkuil te vinden. Tevens huisvest het dorp een van de eerste klimparken van Nederland. Door middel van verschillende parcoursen met hindernissen en kabelbanen manoeuvreert men zich door bos en boven de waterplas de Kleine Moere.

Wandelen en Fietsen in Drenthe

Activiteiten Drenthe

Rolde Activiteiten Stichting


Kamp Westerbork

Kamp Westerborg, Drenthe, dagje weg

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden.

Meer over de geschiedenis