Bekijk alle bestemmingen

De leukste uittips voor een dagje weg
omgeving Makkum, Friesland

Doe de leukste ideeën op en ontdek hieronder per categorie de verborgen schatten van Makkum.

Toeristische informatie Makkum

Makkum is een dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland.


Makkum, genieten aan het water, kanoën, varen en meer


Het dorp kent faam mede door het Makkumer Aardewerk. Makkum staat daarnaast bekend als watersportplaats en om het historische centrum.

De recreatie en toerisme vormen verder de belangrijkste bron van inkomsten. Het dorp heeft een eigen VVV-informatiepunt. Een groot recreatiegebied met jachthaven, camping, boulevard, strand en bijbehorende voorzieningen genaamd de “Holle Poarte” is gelegen in de Makkumerwaarden, aan de westkant van de plaats.


Heerlijk aan het strand genieten in MakkumHaven in Makkum, zeilen, boot huren, heerlijk dagje uit tips.


Toeristische info Makkum | Naupar.nl

Makkum – Nationaal Landschap

Tourist info Makkum

Makkum | Friesland.nl

Markten Makkum | Fryslanmarkten.nl

Beleef het in Makkum | Inmakkum.nl


Makkum heeft van alles te bieden: kunst, cultuur, historie, strand en water, leuke winkeltjes, authentieke cafés met zonnige terrassen en tal van activiteiten. Makkum werd groot dankzij de visserij, handel, scheepsbouw en schelpkalkbranderijen.


Terras aan het strand, geniet in Makkum.


De dorpskern ligt aan het IJsselmeer, de Melkvaart en de Groote Zijlroede. Het dorp kent faam mede door het Makkumer Aardewerk. Makkum staat daarnaast bekend als watersportplaats en om het historische centrum. Het dorp heeft een stedelijke structuur maar wordt meestal een dorp genoemd.


Leuk voor de kids, spelen op het strand, leuke uitjes


Zoek je een enorm strand, een gezellige boulevard en een levendig historisch dorpscentrum? Dan is Makkum ‘the place to be’. Het water van het IJsselmeer geeft genoeg ruimte om een plons te nemen én biedt de wereld aan watersportactiviteiten. Vooral steeds meer (kite)surfers vinden hun weg naar Makkum. Tel daar de vele campings en vakantiehuisjes bij op en je vakantie is compleet! In de omgeving van Makkum vind je ook leuke dorpjes zoals Kimswerd, Allingawier en Witmarsum.


Heerlijk uit eten in Makkum


In het centrum van Makkum en de omgeving van Makkum zijn er veel mooie plekken die je tijdens je vakantie kunt ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Makkum Beach waar je door de boulevard langs het strand écht het vakantiegevoel krijgt. Naast het strand heeft Makkum ook mooie natuurgebieden zoals de Makkumersúdwaard. In dit natuurgebied kun je goed vogels kijken en heb je een mooi uitzicht op het IJsselmeer. Om het natuurgebied loopt een wandelroute die je kan volgen. Makkum is gelegen aan het IJsselmeer, hierdoor is het dorp makkelijk bereikbaar per boot en word het dorp zomers druk bezocht. Genoeg keuze om in het centrum van Makkum te genieten van terrasje of hapje eten in één van restaurantjes.


Vakantieparken

Klik op het logo voor meer informatie.


Beach resort makkum


De Holle Poarte


Mounewetter