Slot Zeist, Zeist

Slot Zeist

Ooit het lustoord van Willem Adriaan, graaf van Nassau-Odijk en kleinzoon van prins Maurits. Nu het ideale decor voor vorstelijke evenementen, historie opsnuiven of genieten van kunst en cultuur. Het Slot ademt historie, is omringd door prachtige Engelse tuinen en is zeer centraal gelegen.

Slot Zeist

Bezoekersinformatie


Exposities Slot Zeist

In 1964 werd gestart met het organiseren van exposities. Dit gebeurde toen nog niet in de huidige Culturele Vleugel aan de rechterzijde, maar in het hoofdgebouw. Sinds 1964 hebben meer dan één miljoen mensen de weg naar de exposities in Slot Zeist weten te vinden. Momenteel worden er het hele jaar door wisselende tentoonstellingen georganiseerd.
Rondleidingen door de stijlzalen van Slot Zeist
Een rondleiding door Slot Zeist is een belevenis. Ervaar de adellijke sfeer van weleer en wandel rond in de prachtige Stijlzalen van het Slot. Gidsen van de Stichting ’t Gilde Zeist nemen u mee naar de zalen van het Slot waar u normaal geen toegang toe heeft en vertellen over de geschiedenis, architectuur en bewoners van het Slot.

Evenementenkalender


Lunch & Borrel

De Brasserie is de ideale plek om na een wandeling of fietstocht door de Utrechtse Heuvelrug te pauzeren. Kom voor een lekker kopje koffie met huisgemaakt gebak, geniet van een uitgebreide lunch met een kopje soep en broodje of salade of sluit de middag af met een borrel en hapjes. U bent van harte welkom!

Menu kaart


High Tea

In de Brasserie kunt u vanaf 14:00 uur genieten van een heerlijke Engelse High Tea met de beroemde Figi patisserie, diverse hartige hapjes, sandwiches en diverse theesoorten. Een middag gezellig bijpraten met vriendinnen of vrienden onder het genot van heerlijke hapjes en zoete lekkernijen. Kom stijlvol genieten!
High Tea

Klik hier voor ons pop-up restaurant

Meer in Utrecht
Vandaag geopend 11.00 - 17.00
Slot Zeist
Zinzendorflaan 1
3703 CE Zeist
Utrecht
030 721 0600
info@slotzeist.nl
Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 11.00 - 17.00
Woensdag 11.00 - 17.00
Donderdag 11.00 - 17.00
Vrijdag 11.00 - 17.00
Zaterdag 11.00 - 17.00
Zondag 11.00 - 17.00
Reviews op Google
 • Saskia Plug
  Saskia Plug
  5/5

  Picknick in de tuin van slot Zeist gedaan. Heerlijk gegeten en het was meer dan genoeg. Jus d'orange en water ook bij de prijs inbegrepen. Voor de bolderkar betaal je een borg van 50 euro eigen picknickkleed mee, je zoekt een leuk plekje in de tuin en genieten maar.

 • Inge Oosterbaan
  Inge Oosterbaan
  5/5

  Hele leuke informatieve rondleiding gehad van een gids van het gilde door slot zeist! Hij wist erg veel interessante dingen te vertellen over de geschiedenis van het slot en zijn bewoners! Aanrader!

 • Caylie Grootveld
  Caylie Grootveld
  5/5

  Mooi slot met een mooie tuin. Wordt zeer goed onderhouden. Mooie plek om even weg te dromen.

 • Eric Drijver
  Eric Drijver
  5/5

  Mooie locatie, vergaderzaal nu wat koud. Verder alles prima, incl. lunch

* Onze reviews worden periodiek bij Google opgevraagd en worden door Google als meest relevant bezien.