Buitencentrum Boomkroonpad, Drouwen

Over ons buitencentrum

Bezoekersinformatie

Activiteiten


Kinderen en volwassenen wandelen over de hangbrug naar een uitkijktoren bij Buitencentrum Boomkroonpad


Startpunt voor je dagje uit op de Hondsrug is Buitencentrum Boomkroonpad. Je vindt er horeca, het is het startpunt voor activiteiten en wandelroutes en je kunt er vergaderen.

Familie wandelt over een boomtoppad omgeven door groen bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen Winterse zonsopkomst over een besneeuwd boomtoppad bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen


Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door de uitgestrekte natuur van de Hondsrug. Ook kun je in dit bezoekerscentrum terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Ook vind je bij het buitencentrum het speelbos Lorken.


Gezellige binnenruimte van het café bij Buitencentrum Boomkroonpad met bezoekers en uitzicht op het bos


Vergaderen en bedrijfsuitjes

Vergaderen op een inspirerende locatie midden in de natuur of een bedrijfsuitje met collega’s? Ook dat kan in Buitencentrum Boomkroonpad. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer over zakelijke uitjes

Meer in Drenthe
Morgen geopend 10:00 - 16:00
Buitencentrum Boomkroonpad
Steenhopenweg 4
9533 PN Drouwen
Drenthe
0592 377 305
boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl
Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag 10:00 - 16:00
Zaterdag 10:00 - 16:00
Zondag 10:00 - 16:00
Reviews op Google
 • Reinald Dijkstra
  Reinald Dijkstra
  4/5

  Vlakbij Drouwen in de Boswachterij Gieten-Borge op de Hondsrug bevindt zich dit mooie Boomkroonpad. Bij het bezoekerscentrum kun je een kaartje kopen en via een kleine wandeling kom je bij een soort van binnenruimte (worteltunnel) waar je iets ziet van het bodemleven onder een boom. Vervolgens ga je via een steile wenteltrap omhoog naar het 'kroonpad', waarbij je vervolgens langs de toppen van het bos loopt. Schrik niet van het wiebelig pad (hoort bij de experience 😉). Het pad zelf is 125 meter lang en het hoogste punt is een uitkijktoren op 22,5 meter hoogte van de grond. Helaas heb je vanaf daar niet een wijd en ver uitzicht (de kruinen van de omringende bomen zijn net iets hoger). Al met al vond ik het een leuke ervaring om een keer te hebben gedaan.

 • Lena Visser
  Lena Visser
  4/5

  Leuk om mee te maken, via een binnenruimte waar je iets ziet van het bodemleven onder een boom, kom je op het 'pad' dat naar boven leidt. Let op: het is wel erg wiebelig; zeker mensen met hoogtevrees keren al snel terug. Bovenaan is er helaas niet echt uitzicht. Dus niet iets om een tweede keer te doen. Bij het centrum zijn er enkele wandelroutes uitgezet, die zeker de moeite waard zijn. Prachtig bos.

 • Gabina Jetelinova
  Gabina Jetelinova
  5/5

  We hebben hele leuke wandeling hier gehad.

 • Petra Hendriksen - Bruins
  Petra Hendriksen - Bruins
  4/5

  Was wel leuk! Heb normaal erg veel last van hoogtevrees. Was bang dat ik er last van kreeg. Maar heb er totaal geen last van gehad. Lekker door het bos gelopen.

* Onze reviews worden periodiek bij Google opgevraagd en worden door Google als meest relevant bezien.