C+B Museum in omgeving Grolloo,

C+B Museum
Grolloo, Aa en Hunze

C+B Museum houdt de blues van Cuby & the Blizzards levend!

Cuby & the Blizzards is een bekende bluesband uit Assen, die in 1964 ontstaat rond zanger Harry Muskee en sologitarist Eelco Gelling. In de oorspronkelijke bezetting maken ook Hans Kinds (slaggitaar), Willy Middel (bas) en Hans Waterman (de opvolger van drummer Dick Beekman) deel uit van de band. Voor hun eerste langspeelplaat Desolation uit 1966 krijgt de groep een Edison. De tweede LP, Groeten uit Grollo uit 1967, wordt een klassieker in de Nederlandse popgeschiedenis en bevat onder meer het legendarische Somebody Will Know Someday. Muskee is door liefdesverdriet in afzondering gaan wonen in een boerderij in Grolloo, onder de rook van Assen. In de jaren die volgen wordt Grolloo een bedevaartsoord voor tal van Nederlandse artiesten en kunstenaars. Het dorp krijgt landelijke bekendheid en wordt een toeristische trekpleister.
Ondertussen is de groep versterkt met pianist Herman Brood en begeleiden de Blizzards tijdens Nederlandse tournees bluespianist Eddie Boyd, Van Morrison en John Mayall. Zelf scoort de Drentse bluesformatie hits met onder meer Another Day Another Road, Distant Smile, Window Of My Eyes en Appleknockers Flophouse.

De opening van zijn museum, op 1 juni 2011, heeft Harry Muskee nog meegemaakt. Op 26 september van dat jaar overleed hij op 70-jarige leeftijd. Daarna zijn er heel veel woorden aan hem gewijd, maar zijn muziek klonk niet meer vanaf de b├╝hne. En voor de muziek leefde hij, de blues was zijn muziek en zijn leven.

Welkom Nu te zien Biografie Nieuws Fotogalerij

Meer in Drenthe
geopend 11:00 - 17:00
Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag 11:00 - 17:00

In de omgeving

Reviews op Google
 • Linda van Hoogstraten
  Linda van Hoogstraten
  11 maanden geleden
  8

  Leuk museum, enthousiaste man die veel vertelde. Het museum was wel iets kleiner dan we verwacht hadden.

 • Frits Kers
  Frits Kers
  9 maanden geleden
  8

  Nostalgie in extremis. Moet elke Blues liefhebber bezoeken. Internationaal niveau.

 • Maaike Molema
  Maaike Molema
  een jaar geleden
  10

  Geweldig leuk museum , voor muziek liefhebbers. De jaren 60 70 kwamen weer tot leven. Mede door Elsbeth ( vrijwilliger ) die ons mooie anekdotes kon vertellen. Na het museum naar cafe Hofsteenge gewandeld, biertje gedronken. En toen op advies en aanwijzing van Elsbeth naar de gedenksteen in het bos gewandeld. Twee dagen later zijn we ook nog naar het graf in Rolde van Harry Muskee geweest.

 • Klaas Pirson
  Klaas Pirson
  11 maanden geleden
  10

  Klein dorp, met een groots blues verleden en super Blues Festival

 • Erik Haan
  Erik Haan
  7 maanden geleden
  10

  Must - see voor iedere blues en C+B liefhebber.