C+B Museum, Grolloo

C+B Museum houdt de blues van Cuby & the Blizzards levend!

default

Neem eens een kijkje in het Cuby Museum in Grolloo. Laat de herinneringen aan de jaren zestig, zeventig en tachtig weer boven komen met muziek en foto’s, filmpje van Neerlands toenmalige populairste bluesband Cuby & The Blizzards. Muziekinstrumenten, LP’s, foto’s, video’s, historische tv-beelden, ze zijn allemaal te zien in het Cuby Museum Grolloo.

 

Momenteel is tot en met maart 2023 een speciale en bijzondere tentoonstelling te zien, die is gewijd aan Harry Muskee. De expositie heeft alles te maken met het gedenkwaardige jaar 2021. In 2021 zou Harry Muskee 80 jaar geworden zijn, bestaat het Cuby Museum 10 jaar en wordt zijn tiende sterfdag herdacht.

“Harry Muskee 80 Jaar; Harry Spreekt”, is de titel van de tentoonstelling waarin je via veertig audiofragmenten als bezoeker als het ware binnen stapt in de wereld van Harry Muskee.

Harry “Cuby” Muskee gaat in op zijn eerste jeugdjaren, zijn schooltijd, voetbal, liefde voor dieren en natuur, Drenthe, de grote stad, zijn eerste radio, Grolloo, logees en groupies en veel meer zaken uit de roemruchte geschiedenis van Neerlands bekendste bluesband Cuby & the Blizzards.

Het verhaal wordt grotendeels verteld door Harry zelf. Zijn stem wordt afgewisseld met (blues)muziek, nieuwsfragmenten, en herinneringen van ooggetuigen.”

De klanken van “Window of my Eyes” en “Somebody will Know Someday” laten bezoekers weten dat ze in de tijd van de blues zijn beland.

De openingstijden van het museum zijn te vinden op www.cubymuseumgrolloo.nl

De opening van zijn museum, op 1 juni 2011, heeft Harry Muskee nog meegemaakt. Op 26 september van dat jaar overleed hij op 70-jarige leeftijd. Daarna zijn er heel veel woorden aan hem gewijd, maar zijn muziek klonk niet meer vanaf de bühne. En voor de muziek leefde hij, de blues was zijn muziek en zijn leven.

Welkom Nu te zien Biografie Nieuws Fotogalerij

Meer in Drenthe
geopend 11:00 - 17:00
C+B Museum
Voorstreek 4
9444 PE Grolloo
Drenthe
0592 269 917
info@cubymuseumgrolloo.nl
Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag 11:00 - 17:00
Reviews op Google
 • Annie Buisman
  Annie Buisman
  5/5

  Geweldig om weer in de Cuby and the Blizzards sfeer te vertoeven!!!! Ik ga zeker nog eens!! De koffie in Grolloo is ook een reis waard!!

 • peter schouten
  peter schouten
  5/5

  Klein museum Geweldig om geweest te zijn. Vanaf jeugd fan geweest en zelf ook nummers gezongen.

 • Ingrid Van De Laar
  Ingrid Van De Laar
  5/5

  Lijkt eerst klein maar veel te zien en te horen! Super leuk.

 • Dj Pierre Noll
  Dj Pierre Noll
  5/5

  Mooie ervaring met veel info door de geweldige vrijwilligers. Kom zeker een keer terug.

* Onze reviews worden periodiek bij Google opgevraagd en worden door Google als meest relevant bezien.