Hunebedcentrum Borger in omgeving Borger,

Hunebedcentrum Borger
Borger, Borger-Odoorn

Ontdek Bezoekersinformatie Wat is vandaag te doen

Volg het spoor van de hunebedbouwers

Op het terrein van het Hunebedcentrum maak je een tijdreis van 150.000 jaar. Via vijf locaties ontdek je de boeiende prehistorie van de oerprovincie van Nederland, Drenthe. Het is een reis die begint met de ijstijden die het landschap hebben gevormd. Je ontdekt hoe de mens dit landschap heeft gebruikt en hoe hij duizenden jaren lang leefde. Je reis bij het Hunebedcentrum begint in het museum.

In het museum volg je het spoor terug naar de hunebedbouwers. Je maakt een tijdreis van meer dan 5000 jaar naar een tijd dat onze voorouders begonnen met landbouw en hunebedden bouwden. Wie waren de bouwers van die mysterieuze monumenten?

In het museum nemen we je mee in hun wereld. Een wereld die bestond uit kleine groepjes huizen, kleine akkers met daaromheen het woeste land waar wolven, oerossen en beren leefden. Hoe overleefden de hunebedbouwers in dat landschap?

Het Hunebedcentrum ligt een tipje van de sluier op met verhalen en avonturen voor de oudere en de jongere bezoeker.

Dichter bij de prehistorie dan hier in Borger kun je niet komen.

Meer in Drenthe
Vandaag geopend 10:00 - 17:00
Hunebedcentrum Borger
Hunebedstraat 27
9531 JV Borger

0599 236 374
info@hunebedcentrum.nl
Openingstijden
Maandag 10:00 - 17:00
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

In de omgeving

Reviews op Google
 • Zainab Zainab
  Zainab Zainab
  in de afgelopen week
  8

  Heel leuk centrum, maar niet heel groot.

 • Henk Klapwijk
  Henk Klapwijk
  een week geleden
  10

  Centrum was gesloten corona, maar buiten was ook interessant

 • Karen Heida - de Jong
  Karen Heida - de Jong
  3 maanden geleden
  8

  Zeer leuke middag gehad met onze 2 kinderen van 3 en 5 jaar. Vooral de oudste heeft actief meegegaan met de spelletjes op de boven verdieping. Leuk dat ze zelf een kaarsje mochten maken en samen met een figurante door het hunebed heen gingen en ze lieten zien hoe er vuur gemaakt kan worden. Vond persoonlijk de toegangsprijs welk wat fors.

 • Fred. Zwarts
  Fred. Zwarts
  3 maanden geleden
  10

  Erg leuk en informatief. Ook de kinderen vermaakten zich prima, vooral met de opdrachten op de eerste verdieping. Jammer alleen dat bij de opdracht om een huis te bouwen alleen maar gezegd werd dat het antwoord fout was en niet wat het goede antwoord was. Dan hadden we meer geleerd. Ook de bieterballen waren lekker. En buiten kregen we antwoorden op al onze vragen van de medewerkers.

 • Frank Storms
  Frank Storms
  3 maanden geleden
  10

  Interessant en leuk opgezet. De hunebed ligt buiten het terrein, is schitterend en indrukwekkend. In tegenstelling tot andere hunebedden wordt hier gelukkig met een duidelijk bord om respect gevraagd en er niet een klimtoestel van te maken. Op het buitenterrein waren ivm winter geen figuranten, wat we prima vonden. Heel boeiend om te zien vonden wij de reconstructies van de eerste vestigingen van mensen in deze streek, uit de bronstijd en ijzertijd. Binnen verschillende interessante films en een reconstructie van een hunebed, dat laatste een must voor geïnteresseerden in deze bouwwerken!