Hunebedcentrum Borger, Borger

Ontdek Bezoekersinformatie Wat is vandaag te doen


Komende evenementen


Volg het spoor van de hunebedbouwers

Het spoor van de hunebedbouwers

 

Op het terrein van het Hunebedcentrum maak je een tijdreis van 150.000 jaar. Via vijf locaties ontdek je de boeiende prehistorie van de oerprovincie van Nederland, Drenthe. Het is een reis die begint met de ijstijden die het landschap hebben gevormd. Je ontdekt hoe de mens dit landschap heeft gebruikt en hoe hij duizenden jaren lang leefde. Je reis bij het Hunebedcentrum begint in het museum.

 

Hunebedcentrum Borger, voor heel de familie

In het museum volg je het spoor terug naar de hunebedbouwers. Je maakt een tijdreis van meer dan 5000 jaar naar een tijd dat onze voorouders begonnen met landbouw en hunebedden bouwden. Wie waren de bouwers van die mysterieuze monumenten?

In het museum nemen we je mee in hun wereld. Een wereld die bestond uit kleine groepjes huizen, kleine akkers met daaromheen het woeste land waar wolven, oerossen en beren leefden. Hoe overleefden de hunebedbouwers in dat landschap?

Hunebedden Borger

Het Hunebedcentrum ligt een tipje van de sluier op met verhalen en avonturen voor de oudere en de jongere bezoeker.

Dichter bij de prehistorie dan hier in Borger kun je niet komen.

Kom en bekijk de oude historie Steentijdboerderij Davado

 

Meer in Drenthe
Vandaag geopend 11:00 - 17:00
Hunebedcentrum Borger
Hunebedstraat 27
9531 JV Borger
Drenthe
0599 236 374
info@hunebedcentrum.nl
Openingstijden
Maandag Gesloten
Tijdens schoolvakanties van 10:00 - 17:00 geopend
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00
Reviews op Google
 • Marike Visser
  Marike Visser
  5/5

  Dit was écht leuk. Ik had een paar bordjes bij een stapel stenen verwacht. Maar het was een superleuk, kidsproof, interactief en modern museum. Met veel te zien en te doen. Erg fijne & behulpzame en grappige medewerkers. Veeel aandacht voor kinderen. Een prachtige route door een natuurgebeuren, uitleg door een échte hunebedbouwer/bronstijder (de bijenwas is niet - ik herhaal NIET - om te eten) en als klap op de vuurpijl ook nog een fijn terras. Wij hebben ons (= ouders + 8-jarige + 6-jarige) meer dan uitstekend vermaakt.

 • Rita Slootweg
  Rita Slootweg
  5/5

  Mooi museum waar veel te zien is. Zeer geschikt voor kinderen in de basisschool leeftijd. Er is voor hen en hun ouders en grootouders heel veel te bekijken en te doen. Her en daar staan schermen waar je met elkaar een quiz kunt doen. Er is een "spel" waarbij je meer leert over materialen en gereedschappen of over het bouwen van een hunebed. Ook in het buiten deel van het museum hoef je je niet te vervelen en na afloop bekijk je nog even het grootste hunebed van Drenthe, dat vlakbij het museum ligt en dan weet je precies hoe de mensen van het Trechterbekervolk die lang geleden maakten.

 • Berry Weinreder
  Berry Weinreder
  4/5

  Interessant museum, maar wat gedateerd en statisch. Wat meer aandacht over de belevingswereld van de steentijdbewoner graag. Het filmpje is tenenkrommend en waar gaat dat eigenlijk over ? Groot raadsel. Het hunebed naast het museum is imposant. Het buitenmuseum is leuk..Maar ook hier , zorg dat er geluiden zijn, dat je iets kan ruiken. Prachtige bloemen in de tuin. Van het restaurant kan ik niets zeggen. Winkeltje kan ook wel een upgrade gebruiken. Bereidwillige vrijwilligers👍 Al mel al: educatief museum met te weinig beleving.

 • Irrixonity Vain
  Irrixonity Vain
  4/5

  Leuk museum. Bij het binnengedeelte (toepasselijke trechter beker gebouw) is in een uur alles te bekijken en te doen. Inclusief intro film en speurtocht voor de kinderen. Buitengedeelte ook ca een uur, neem rustig de tijd, heerlijk om rond te struinen. Lunchen hebben wij buiten gedaan aan een picknick bankje, er staan meerdere. Grootste hunebed ligt buiten het museum gedeelte. Totaal ca 2,5 a 3 uurtjes.

* Onze reviews worden periodiek bij Google opgevraagd en worden door Google als meest relevant bezien.