Bekijk alle bestemmingen

De leukste uittips voor een dagje weg
omgeving Biddinghuizen-Dronten, Flevoland

Doe de leukste ideeën op en ontdek hieronder per categorie de verborgen schatten van Biddinghuizen-Dronten.

Toeristische informatie Biddinghuizen-Dronten


Biddinghuizen

Biddinghuizen is een dorp in Oostelijk Flevoland, in de Nederlandse provincie Flevoland. De kern is een van de drie dorpen van de gemeente Dronten en telt 6.615 inwoners

Recreatie is een belangrijke bron van inkomsten voor Biddinghuizen. Gemeente en provincie zien de oostelijke, recreatieve strook van de Flevopolder langs het Veluwemeer als ‘de oostrand’. Hier liggen meerdere campings, jachthavens en stranden. In de winter kan er ook geschaatst worden op het Veluwemeer. In 2012 werd de laatste Veluwemeertocht verreden die ook over het water van Biddinghuizen kwam.

Bij Biddinghuizen zijn Zweefvliegclub Flevo en Golfclub Dorhout Mees gevestigd; voorheen ook Flevonice (sinds 2007 de langste ijsbaan van Nederland) deze is gesloten. Het grote publiek kent het dorp vooral van de Flevohof, later Six Flags Holland en tegenwoordig Walibi Holland.


Monumenten


Wat te doen in Biddinghuizen? | DagjeWeg.nl

De leukste dagjes uit in Biddinghuizen en omgeving | Fijnuit.nl

Top 10 overdekte dagjes uit in Biddinghuizen en omgeving | Fijnuit.nl

Uit Met Kinderen in omgeving Biddinghuizen

Woensdagmarkt Biddinghuizen | Uwmarktspecialist.nl

Natuur in omgeving Biddinghuizen | DagjeWeg.nl

Dagje uit flevoland Biddinghuizen | Gezellig-dagje-uit.nl

Dagje Dronten, wat te doen in Dronten? | DagjeWeg.nl

Uit Met Kinderen Dronten | DagjeWeg.NL

Activiteiten, uitgaanstips en dagje weg in Dronten | Uitzinnig.nl


Walibi Holland

De belangrijkste toeristische trekpleister van Biddinghuizen is Walibi Holland. Het pretpark heeft in de loop der jaren al behoorlijk wat verschillende namen gekend zoals Walibi Flevo, Six Flags Holland en Walibi World. Sinds 2011 staat het park bekend onder de naam Walibi Holland. Het huidige pretpark is gebouwd op het voormalige terrein van de Flevohof een agrarisch themapark uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het park staat tegenwoordig bekend als het rollercoasterpretpark van Nederland. Er zijn in het park bijna uitsluitend thrillrides te vinden.


Dronten

Dronten is een plaats en een gemeente in de Nederlandse provincie Flevoland, in Oostelijk Flevoland. De gemeente telt 42.936 inwoners op een oppervlakte van 334 km²; de plaats telt 29.070 inwoners.


Polder van Dronten

De Polder van Dronthen is een polder bij Kampen, op de grens van de provincies Overijssel en Gelderland. Met uitzondering van de veertiende-eeuwse Zwartendijk in het oosten, die is aangelegd om de stad Kampen tegen overstromingen te beschermen, dateert de bedijking van de polder uit het begin van de zeventiende eeuw. Ze is in later eeuwen wel versterkt, maar was bij hoogwater niet zeewerend, het was een zogenoemde ‘buitenpolder’. Pas na 1872 werd door het speciaal daarvoor opgerichte waterschap De Bedijking langs Dronthen een zeewerende dijk aangelegd. Dit was een reden waarom er weinig boerderijen in de polder gevestigd werden. Ten westen van Kampen bevond zich wel de buurtschap Dronthen, waar Dronten in Oostelijk Flevoland naar genoemd is.Evenementen Dronten

Dagje weg Dronten | Dagjeweg.nl

Een dagje uit in Dronten | Fijnuit.nl

Activiteiten en evenementen Dronten | Uitzinnig.nl