Stoomgemaal Arkemheen, Nijkerk

Maaldagen

Educatie

ExpositiesDe polder Arkemheen is een onderdeel van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland (www.arkemheen-eemland.nl) en een Natura 2000-gebied. De smient, de kleine witte zwaan en de weidevogels worden hier extra beschermd. Het is een uniek natuurreservaat met broedplaatsen van vele soorten water- en weidevogels en een foerage- en overwinteringsgebied voor trekvogels.Door de verrassende elementen krijgen de bezoekers, jong en oud, een goed beeld van de unieke cultuurhistorische natuurwaarden van de polder Arkemheen. Er zijn speurtochten, een adembenemende fotowand, aaibare polderdieren, de dijkgraaf vertelt haar verhaal; er is van alles te beleven.In het bezoekerscentrum vindt u ook allerlei informatie over activiteiten in het Nationaal landschap Arkemheen-Eemland en op de Veluwe. Ook is hier koffie, thee, frisdrank met iets lekkers te verkrijgen.


Bezoekerscentrum


Meer in Flevoland
Vandaag geopend 10:00 - 16:00
Stoomgemaal Arkemheen
Zeedijk 6
3861 MD Nijkerk
Flevoland
06 53225997
info@stoomgemaal-arkemheen.nl
Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 16:00
Woensdag 10:00 - 16:00
Donderdag 10:00 - 16:00
Vrijdag 10:00 - 16:00
Zaterdag 10:00 - 13:00
Zondag Gesloten
Reviews op Google
 • Marc Vogt
  Marc Vogt
  5/5

  Wat een leuk stukje historie. Mooie rustige natuurlijke omgeving. Met uitleg van de vrijwilligers erg informatief. Bijzonder hoe ze in de 19e eeuw zo'n vernuftig stuk techniek konden neerzetten.

 • Jan Pint
  Jan Pint
  5/5

  Mooi stoomgemaal wat vrij te bezoeken is. Jammer dat het op dat moment niet in bedrijf was, paar dagen later was dat wel, maar toen waren wij helaas niet meer in de buurt.

 • Fred Veelbehr
  Fred Veelbehr
  4/5

  Heel interessant leuke ervaring en zeer mooi om te zien zeker als hij in werking is .

 • Ger Haverkamp
  Ger Haverkamp
  4/5

  Heel mooi en perfect onderhouden stoomgemaal. De vrijwilligers staan voor je klaar als je vragen hebt en binnen zijn er exposities over het gemaal en de natuur rondom het gemaal. Zeker een bezoek waard en voor kinderen zijn er leuke en leerzame spelletjes die ze kunnen doen

* Onze reviews worden periodiek bij Google opgevraagd en worden door Google als meest relevant bezien.