Buitencentra Drents-Friese Wold in omgeving Appelscha,

Buitencentra Drents-Friese Wold
Appelscha

Aan de rand ligt Buitencentrum Drents-Friese Wold. In dit bezoekerscentrum is de tentoonstelling Grenzeloos Wold te zien, met veel informatie over de natuur in het nationaal park. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, kinderen kunnen bijvoorbeeld meedoen aan de bospicknick en het worteltrekken. Ook is er de mogelijkheid tot vergaderen.

 

Ligging

Nabij Appelscha, direct langs de N381. Vanaf de grote parkeerplaats starten diverse aangegeven routes voor fietsers (ook MTB-ers), wandelaars, ruiters en menners.

Geopend

Het Buitencentrum Drents-Friese Wold is in de periode april – oktober alle dagen geopend. In de winterperiode is het centrum geopend op woensdag, zaterdag en zondag en alle dagen van de kerst- en voorjaarsvakantie. Gesloten op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag. Het Buitencentrum en het restaurant zijn rolstoeltoegankelijk.

 

Omgeving

Het centrum is het noordelijke portaal van het Nationaal Park Drents-Friese Wold met als bekende gebieden Aekingerzand (de Kale Duinen), Berkenheuvel, Prinsenbos, Canada, Dieverzand en Veldhuizen. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is ca. 6.100 hectare groot. Staatsbosbeheer beheert 4.000 hectare in het park en ca. 1.000 hectare in de omgeving.

 

Blotevoetenpad

Schoenen en sokken uit, en lopen maar! Iedereen kan terecht op het Blotevoetenpad. Voor kinderen zijn er ook nog andere doepaden als het kabouterpad.

 

Wandelen

Vanaf het centrum starten diverse wandelroutes van 2,5 tot 10 kilometer. Populair is het geheel verharde familiepad dat geschikt is iedereen die wat moeilijker ter been is.

 

Fietsen

Bij het buitencentrum is een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Het Buitencentrum ligt  nabij knoooppunt 83 van het netwerk van Zuidoost Drenthe. Het buitencentrum start een ATB-routes, die to de populairste van Nederland behoort.

 

Paardrijden

Bij het buitencentrum is een verharde parkeerplaats waar paard en trailer veilig gestald kunnen worden. Vanaf dit punt starten diverse routes voor ruiters en menners.

 

Honden

Op een aantal plekken in het Drents-Friese Wold mogen honden loslopen. Op de andere plaatsen mag het aangelijnd. In het broedseizoen is het Aekingerzand verboden voor honden.

Meer in Friesland
Vandaag geopend 10.00 - 17.00
Buitencentra Drents-Friese Wold
Terwisscha 6a
8426 SJ Appelscha

0516-464020
drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl
Openingstijden
Maandag 10.00 - 17.00
Dinsdag 10.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 17.00
Zondag 10.00 - 17.00

In de omgeving

Reviews op Google
 • Abe Ringnalda
  Abe Ringnalda
  2 maanden geleden
  8

  Erg fijn om voor of na een stevige wandeling af te sluiten met een hapje en drankje. Daarnaast nog een mooi ingerichte winkel met een zeer gevarieerd aanbod.

 • Bert van Duin
  Bert van Duin
  2 maanden geleden
  10

  Leuke opzet met informatie over het Drents Friese wold! Ook leuk voor kinderen.

 • Spanjard
  Spanjard
  3 maanden geleden
  8

  Mooie wandellocatie met kinderwagen en klein museum, winkel en restaurant met prachtig parkeerterrein maken deze boslocatie heel geschikt voor een zondag middag wandeling. Er is een groot grasterrein voor kinderen met veel klimtoestoellen en zelfs een slootje met klimapparatuur.

 • Bas de Goede
  Bas de Goede
  2 maanden geleden
  8

  Eventjes naar 't buitencentrum en je bent gegarandeerd in 't bezit van uitgewaaid Kids! 😜

 • Trijn Swart Gras
  Trijn Swart Gras
  3 maanden geleden
  10

  Mooie locatie met diverse wandelroutes. Ook voor rolstoelgebruikers. Ook mogelijkheid voor wandelroute met hond in losloopgebied. Prima locatie voor een hapje onderweg