Jopie Huisman Museum in omgeving Workum,

Jopie Huisman Museum
Workum, Súdwest Fryslân

Beleef het verhaal van Jopie

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven; het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn veelzijdige oeuvre. Jopie voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot van zijn passies. Meer over Jopie

Werken die je weten te raken

De veelal realistische werken van Jopie Huisman trekken van meet af aan een groot en breed publiek dat geraakt wordt door de filosofische kracht van het werk. Liefde voor de natuur, mededogen en oog voor het onaanzienlijke staan daarbij centraal. Het is de menselijke maat die de rode draad vormt in het veelzijdige oeuvre. Een bezoek aan het Jopie Huisman Museum is meer dan de moeite waard. Sinds de oprichting in 1986 heeft het museum meer dan 2 miljoen bezoekers mogen verwelkomen.

Het Museum Over Jopie Nieuws Webwinkel

Meer in Friesland
Morgen geopend 10:00 - 17:00
Jopie Huisman Museum
Noard 6
8711 AH Workum

0515 543 131
info@jopiehuismanmuseum.nl
Openingstijden
Maandag 10:00 - 17:00
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 13:00 - 17:00
Op zon- en feestdagen van 13.00 - 17.00 uur

In de omgeving

Reviews op Google
 • Henriëtte Mochel
  Henriëtte Mochel
  2 maanden geleden
  10

  Vertelt het verhaal van zijn leven mooi en volledig. Je leert de man achter de kunst ook kennen. En de kunst is prachtig. Echt een aanrader.

 • willy pultrum
  willy pultrum
  2 maanden geleden
  10

  'kBen al verschillende keren in dit museum geweest. Maar elke keer geniet ik weer van de werken van Jopie Huisman. Er is nu een tentoonstelling over waterwerken ook prachtig. Er is een gezellig hoekje om iets te drinken.

 • Arend Jan Overstegen
  Arend Jan Overstegen
  een maand geleden
  10

  Wat een mooi museum. Zeer de moeite waard. Vooral de persoonlijke toelichtingen van Jopie zelf.

 • Bram van de Scheur
  Bram van de Scheur
  4 maanden geleden
  10

  Mooi klein museum, een kleinood.... Aandoenlijk hoe Jopie, zijn werk en levensovertuiging en - instelling worden weer gegeven. Aardige medewerkers.

 • Silvia Schuitert
  Silvia Schuitert
  9 maanden geleden
  10

  Wij zijn vandaag met een grote groep naar dit museum geweest. Ontvangst met koffie en oranjekoek en toen een rondleiding. Wat kon die mevrouw leuk vertellen! Ze maakte Jopie's leven levendig. Wc's zijn ook zeker een bezoekje waard. Kortom: een aanrader als je in Workum of omgeving bent.