Jopie Huisman Museum, Workum

Beleef het verhaal van Jopie

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven; het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn veelzijdige oeuvre. Jopie voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot van zijn passies. Meer over Jopie

Werken die je weten te raken

De veelal realistische werken van Jopie Huisman trekken van meet af aan een groot en breed publiek dat geraakt wordt door de filosofische kracht van het werk. Liefde voor de natuur, mededogen en oog voor het onaanzienlijke staan daarbij centraal. Het is de menselijke maat die de rode draad vormt in het veelzijdige oeuvre. Een bezoek aan het Jopie Huisman Museum is meer dan de moeite waard. Sinds de oprichting in 1986 heeft het museum meer dan 2 miljoen bezoekers mogen verwelkomen.

Het Museum Over Jopie Nieuws Webwinkel

Meer in Friesland
Vandaag geopend 10:00 - 17:00
Jopie Huisman Museum
Noard 6
8711 AH Workum
Friesland
0515 543 131
info@jopiehuismanmuseum.nl
Openingstijden
Maandag 10:00 - 17:00
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 13:00 - 17:00
Op zon- en feestdagen van 13.00 - 17.00 uur
Reviews op Google
 • Jos van Pelt
  Jos van Pelt
  4/5

  Mooi museumgebouw, groter dan het er van buiten uitziet, met een aantal echt bijzondere schilderijen. Bepaald geen spijt van dat we er ruim twee uur en hetzelfde terug voor moesten rijden, ook al vanwege de uiterst vriendelijke dames die er, naar ik inmiddels heb begrepen, als vrijwilliger werken. Na het bezoek nog even de straat overgestoken, linksaf en dan rechts een smal steegje in, dat uitkomt bij een heel lang pad door de weilanden. Moet je doen, o ja, je eigen oortjes-met-draad mee naar het museum, dan kan het audioapparaatje in je zak blijven.

 • Lies Prummel
  Lies Prummel
  5/5

  Erg mooi museum zijn werken spreken me erg aan. Vooral de stil levens zijn zo tot in detail uitgewerkt. De ruimte is ook erg mooi en het dorp Workum is ook echt de moeite waard om rond te lopen. Maar het museum ook en zeer betaalbaar.

 • Ton
  Ton
  5/5

  Leuke ervaring om het werk van deze bijzondere man in dit mooie museum te bekijken, ook de verhalen die erbij worden verteld zijn zeer interessant.

 • Tineke Yntema
  Tineke Yntema
  5/5

  Prachtig museum in een prachtig historisch 11steden stadje. De boodschap die Jopie de wereld mee wil geven is erg actueel. Duurzaamheid ten top Ook leuk museum voor kinderen.

* Onze reviews worden periodiek bij Google opgevraagd en worden door Google als meest relevant bezien.