Bekijk alle bestemmingen

De leukste uittips voor een dagje weg
omgeving Baarle-Nassau, Noord Brabant

Doe de leukste ideeën op en ontdek hieronder per categorie de verborgen schatten van Baarle-Nassau.

Toeristische informatie Baarle-Nassau

Baarle-Nassau is een Nederlandse gemeente in de provincie Noord-Brabant, ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Tilburg.

Baarle Nassau op de kaart, in de omgeving, dagje uit, uittips

Baarle-Nassau vormt samen met de Belgische gemeente Baarle-Hertog het Kempense dorp Baarle. Het grondgebied van beide gemeenten loopt met name in de kern van Baarle flink door elkaar. Er zijn 22 exclaves van Baarle-Hertog in Baarle-Nassau en acht exclaves van Baarle-Nassau in Baarle-Hertog. Een aantal van deze Nederlandse exclaves vormt weer enclaves binnen de Belgische enclaves in Nederland.

Baarle-Nassau had twee stations, die onderdeel uitmaakten van het Bels lijntje. Een in het dorp zelf en een bij de buurtschap Baarle-Nassau Grens.

Baarle is het merkwaardigste dorp ter wereld: 30 stukjes België en Nederland die in elkaar verweven zijn. Op de kaart heet het Baarle-Nassau en Baarle-Hertog.

Een dorp, uniek in haar tweevoud: twee gemeentebesturen met twee burgemeesters, twee postkantoren en twee scholen. Maar met één bevolking, die met haar twee nationaliteiten, hand in hand samengaat.


Bosrijke omgeving Baarle-Nassau, dagje uit, uit tips

Natuur

Baarle kenmerkt zich door een afwisselend landschap van bosgebieden, uitgestrekte landerijen, akkervelden en het prachtige beekdal van ’t Merkske. Hier kronkelt de beek door een licht glooiend landschap van poelen, kleine graslanden en boomrijen. U komt in het gebied een aantal fraaie oude boerderijen tegen.

In de bossen rondom Baarle bloeien in het voorjaar de rododendrons. In de nazomer en herfst staat de heide in bloei en ademt het gebied een serene rust uit. Met wat geluk treft u hier verschillende soorten wild aan zoals reeën, hazen, soms ook vossen en klein wild.

De oude bermen langs het fietspad ‘Bels Lijntje’ zijn een belangrijke biotoop voor allerlei wilde planten en dieren. In het voorjaar en de zomermaanden kunt u hier ook diverse soorten vlinders aantreffen. De vele bramenstruiken nodigen uit tot het plukken van overheerlijke wilde bramen.


Baarle-Nassau stadskern, dagje uit in het centrum

Monumenten

In de gemeente zijn er een aantal rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten, en oorlogsmonumenten, zie:


Kunst

In de gemeente Baarle-Nassau zijn diverse beelden, sculpturen en objecten geplaatst in de openbare ruimte, zie:


Baarle-Nassau, ontdek de omgeving


Handige linkjes

Evenementen Baarle-Nassau

Uit in Baarle-Nassau

De Markthal Baarle-Nassau

Bezienswaardigheden Baarle-Nassau

Uitjes & activiteiten Baarle-Nassau

Uit met kinderen Baarle-Nassau


Campings – Vakantieparken

Parc de Kievit

De Paddock

Minicamping De Wielewaal

De Heimolen

’t Zand

Ponderosa

Hardel Hoeve