De leukste uittips voor een dagje weg
omgeving Noord Brabant

Doe de leukste ideeën op en ontdek hieronder per categorie de verborgen schatten van Noord Brabant.

Toeristische informatie Noord Brabant

Noord-Brabant (Brabants: Broabant) is een provincie in het zuiden van Nederland en neemt tussen Zeeland in het westen en Limburg in het oosten de centrale positie in. De hoofdstad is ‘s-Hertogenbosch. De provincie telt circa 2,5 miljoen inwoners en komt daarmee op de derde plaats in Nederland. In oppervlakte is zij na Gelderland de grootste.
Noord-Brabant kent een relatief sterke verstedelijking, waarbij men spreekt van de ‘Brabantse Stedenrij‘. Eindhoven is met ruim 238.000 ingezetenen de grootste stad en is tevens de grootste Nederlandse gemeente buiten de Randstad.


Noord-Brabant, kaart, omgeving, dagje uit tips


Geworteld in het hertogdom Brabant bezit de provincie in de 21e eeuw nog een herkenbaar eigen karakter. Dat blijkt onder meer uit de Brabantse dialecten en tradities als het carnaval en de schuttersgilden.

De provincie is de derde economie van Nederland, na Noord-Holland en Zuid-Holland. De land- en tuinbouwsector is er traditioneel sterk evenals de bosbouw. In de veehouderij is Noord-Brabant de grootste waar het varkens en pluimvee betreft.


Evenementen Noord-Brabant

Waar leuk winkelen in Noord-Brabant?