In de omgeving van West-Zeeuws Vlaanderen, Zeeland

Bekijk alle bestemmingen

Over West-Zeeuws Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen (ook wel gespeld Zeeuwsch-Vlaanderen, Zeeuws: Zeêuws-Vlaonderen) is het zuidelijkste gedeelte van de Nederlandse provincie Zeeland en het enige gedeelte van die provincie dat niet aan minstens drie zijden door water wordt omsloten. Het is ook het noordelijkste gedeelte van het historische Graafschap Vlaanderen. Het ligt ten zuiden van de Westerschelde (of Honte) en wordt begrensd door de Belgische provincies West- en Oost-Vlaanderen.

Op Zeeuws Vlaanderen is er voor iedereen wel iets te beleven.

Of je nu houdt van de rust en stilte of liever de toeristische plekjes opzoekt.

Heerlijk watersporten aan de kust of de uitgestrekte natuur verkennen.. het kan allemaal.

Ontdek zelf wat Zeeuws Vlaanderen allemaal te bieden heeft!

Interessante links naar diverse Zeeuwse plaatsen zijn:

AardenburgAxel  – BiervlietBreskensCadzandClingeEedeGroedeHengstdijkHoekHoofdplaatHulstIJzendijke –  KapellebrugKloosterzandeNieuwvlietNummer EénOostburgPerkpolderPhilippineRetranchementSas van GentSchoondijkeSint JansteenSint KruisSluisSluiskilTerneuzenVogelwaardeWalsoordenZaamslagZaamslagveerZuidzande


Zeeuws-Vlaanderen – VVV Zeeland

Natuurgebieden op Zeeuws-Vlaanderen – VVV Zeeland

Visserijdagen Breskens 2018 | Evenement in Cadzand

Zeeuws Vlaamse Markten – Aardenburg, Axel, Breskens, Cadzand

Evenementen in Groede – Drimble

Evenementen – NieuwvlietBreskens (ZeeuwsBresjes) is een plaats in Zeeuws-Vlaanderen in de gemeente Sluis in de Nederlandse provincie Zeeland. Breskens telt 4.610 inwoners (2020), die ‘Bressiaanders’ worden genoemd. Breskens ligt aan de zuidkant van de monding van de Westerschelde, waar de rivier overgaat in de Noordzee. Voor de gemeentelijke herindeling van 2003 behoorde het tot de gemeente Oostburg en voor 1970 was Breskens een zelfstandige gemeente.

Breskens Breskens

Breskens[caption id="attachment_7293" align="aligncenter" width="650"]Van de Voorde Breskens[/caption]


Bezienswaardigheden


Natuur en landschap

Breskens ligt aan de Westerschelde, in het zeekleipoldergebied, op een hoogte van ongeveer 1 meter. Er zijn havens (Veerhaven, Vissershaven, Handelshaven, Jachthaven) en er is een bescheiden (kunstmatig opgespoten) duinenrij. Voorts is er strand, steeds onderbroken door de kenmerkende golfbrekers. Westelijk van de kom ligt het Fort Frederik Hendrik, tegenwoordig. Westelijk daarvan vindt men de Oud-Breskenspolder met het in 2012 gestarte project Waterdunen, deels natuurgebied, deels recreatiegebied. Ten zuiden van Breskens bevindt zich de Nieuwlandse Kreek.

Breskens