Bekijk alle bestemmingen

De leukste uittips voor een dagje weg
omgeving Burgh-Haamstede, Zeeland

Toeristische informatie Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede en Westenschouwen zijn drie kleine vriendelijke dorpen gelegen aan de Schouwse kust. Ze liggen dicht bij 17km ongerept zandstrand. Zelfs in het midden in het zomerseizoen zijn er gedeelten van het strand waar men alleen is. Bovendien liggen ze bij grote, ongerepte duingebieden, die deels bebost zijn (o.a. met reeds tientallen jaren oude naaldbossen) waar schitterende, goed met kleurenwijzers aangegeven, wandelingen, fietstochten en tochten per paard mogelijk zijn.

Wandelen rondom Burgh-Haamstede


Burgh-Haamstede en Westenschouwen zijn ideale familiebadplaatsen, met voldoende hedendaags vertier om op dagen met minder mooi vakantieweer verveling te voorkomen.


Markt in Burgh-Haamstede


De Schouwse Westhoek is toch in de eerste plaats een gebied van goed geoutilleerde campings, caravanterreinen en zomerhuizen. In de zomermaanden worden er vele attracties georganiseerd, toeristenmarkten, wandeltochten o.a. naar de meeuwenkolonie, fietstochten, rondleidingen e.d. Nee vervelen zult u zich in Burgh-Haamstede echt niet.Slot Haamstede

Het Slot Haamstede is een oud kasteel dat ligt in het dorp Haamstede op Schouwen-Duiveland. De beroemdste bewoner van dit slot was Witte van Haamstede, een bastaardzoon van graaf Floris V. De donjon van het slot stamt uit de dertiende eeuw. In 1525 werd het slot door brand verwoest, maar de donjon bleef behouden. Het kasteel is later herbouwd.


Grand Hotel Ter Duin

Bent u van plan om een weekend of een (mid)week weg te gaan naar Zeeland? Voor de ultieme ontspanning, lekker uit te waaien en tot rust te komen is Grand Hotel Ter Duin de ideale accommodatie. Het hotel ligt op loopafstand van het strand. Legt u deze afstand liever niet te voet af dan verhuren wij ook fietsen.


Markt in Burgh-Haamstede 2022

Top-10 bezienswaardigheden | DagjeWeg.NL

Varen in Burgh-Haamstede | Gezellig-dagje-uit.nl

Met de kinderen in Burgh Haamstede

Activiteiten voor kinderen in Burgh-Haamstede

Burgh Haamstede Toeristeninformatie

Wandelen | Burgh Haamstede