Bekijk alle bestemmingen

De leukste uittips voor een dagje weg
omgeving Burgh-Haamstede, Zeeland

Doe de leukste ideeën op en ontdek hieronder per categorie de verborgen schatten van Burgh-Haamstede.

Toeristische informatie Burgh-Haamstede

Omgeving Burgh-Haamstede, op de kaart. Trekpleisters voor de leukste uitjes

Burgh-Haamstede en Westenschouwen zijn drie kleine vriendelijke dorpen gelegen aan de Schouwse kust. Ze liggen dicht bij 17km ongerept zandstrand. Zelfs in het midden in het zomerseizoen zijn er gedeelten van het strand waar men alleen is. Bovendien liggen ze bij grote, ongerepte duingebieden, die deels bebost zijn (o.a. met reeds tientallen jaren oude naaldbossen) waar schitterende, goed met kleurenwijzers aangegeven, wandelingen, fietstochten en tochten per paard mogelijk zijn.

Wandelen in de natuur in Burgh-Haamstede

Wandelen rondom Burgh-Haamstede


Burgh-Haamstede en Westenschouwen zijn ideale familiebadplaatsen, met voldoende hedendaags vertier om op dagen met minder mooi vakantieweer verveling te voorkomen.


Overzicht markten

Overzicht van markten Burgh-Haamstede, dagje uit tips


Markt in Burgh-Haamstede, dagje uit tips.

Markt in Burgh-Haamstede


De Schouwse Westhoek is toch in de eerste plaats een gebied van goed voorziene campings, caravanterreinen en zomerhuizen. In de zomermaanden worden er vele attracties georganiseerd, toeristenmarkten, wandeltochten o.a. naar de meeuwenkolonie, fietstochten, rondleidingen en meer. Nee vervelen zult u zich in Burgh-Haamstede echt niet.

De leukste bezienswaardigheden in Burgh-Haamstede


Kasteel in Burgh-Haamstede aan het water, slot Haamstede


Slot Haamstede

Het Slot Haamstede is een oud kasteel dat ligt in het dorp Haamstede op Schouwen-Duiveland. De beroemdste bewoner van dit slot was Witte van Haamstede, een bastaardzoon van graaf Floris V. De donjon van het slot stamt uit de dertiende eeuw. In 1525 werd het slot door brand verwoest, maar de donjon bleef behouden. Het kasteel is later herbouwd.


Grand Hotel ter Duin in Burgh-Haamstede

Grand Hotel Ter Duin

Bent u van plan om een weekend of een (mid)week weg te gaan naar Zeeland? Voor de ultieme ontspanning, lekker uit te waaien en tot rust te komen is Grand Hotel Ter Duin de ideale accommodatie. Het hotel ligt op loopafstand van het strand. Legt u deze afstand liever niet te voet af dan verhuren wij ook fietsen.

Heerlijk aan het terras na een dag fietsen in de omgeving van Burgh-Haamstede Fietsen in de natuur rondom Burgh-Haamstede, dagje uit tips.


Markt in Burgh-Haamstede 2022

Top-10 bezienswaardigheden | DagjeWeg.NL

Varen in Burgh-Haamstede | Gezellig-dagje-uit.nl

Met de kinderen in Burgh Haamstede

Activiteiten voor kinderen in Burgh-Haamstede

Burgh Haamstede Toeristeninformatie

Wandelen | Burgh Haamstede