Bekijk alle bestemmingen

De leukste uittips voor een dagje weg
omgeving Domburg, Zeeland

Toeristische informatie Domburg

e30dc0f854

Domburg is een stad, sinds 1997 liggend in de gemeente Veere, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het is gelegen aan de westkust van het voormalige eiland Walcheren en is de op twee na oudste badplaats van het land. Domburg telt (per 1 januari 2010) 1490 inwoners.

Ten westen van Domburg ligt een 9 holes golfbaan van de Domburgsche Golf Club.

In Domburg kunnen toeristen zomers tijdens de kermis genieten van het ringrijden. Deze oude folkloristische sport trekt elk jaar weer veel bekijks. De wedstrijden, georganiseerd door de Domburgse Ringrijders Vereniging, worden geheel volgens traditie op de markt gehouden. Tijdens de kermis wordt ook het Gaaischieten gehouden: een oude Domburgsche traditie waarbij men op een gaai moet schieten.

Jaarlijks wordt in Domburg de surfwedstrijd de “Domburg Classic” gehouden. Naast de Domburg Classic zijn er ook nog verschillende andere wedstrijden zoals de Zeeuwse Kampioenschappen.

Door Domburg loopt de Europese wandelroute E9, ter plaatse ook Deltapad geheten.

Domburg staat ook bekend als een plek waar in het begin van de 20e eeuw veel kunstenaars naartoe trokken om daar de inspiratie van het “Zeeuwse Licht” op te zoeken. Jan Toorop was een van de bekendste schilders die, samen met een aantal bevriende kunstenaars, Domburg regelmatig bezocht.

808_fullimage_domburg strand.jpg_560x350

Hij bouwde bij de duinen een klein tentoonstellingslokaal (“Het Kotje van Toorop”) om verkoopexposities te organiseren. Een andere bekende schilder die in Domburg werkte was Piet Mondriaan, die hier vooral veel schetsen maakte van de zee en het kerkje, waaruit later zijn eerste abstracte werken ontstonden (“Pier en Oceaan”). In het Mondriaanjaar 1994 werd door het Marie Tak van Poortvliet Museum het tentoonstellingslokaal van Toorop heropgericht.

Evenementen in Domburg

Domburg Toeristeninformatie

Activiteiten kinderen Domburg

Markt in Domburg


Top 10 activiteiten Oostkapelle

Dagje uit Oostkapelle

Kinderuitjes in Oostkapelle


Een dagje uit in Westkapelle

Dagje uit omgeving Westkapelle

Dagje uit met kinderen Westkapelle


Zoutelande | Zeeland.com

Zoutelande Toeristeninformatie

Badplaats Zoutelande