Tips voor een dagje / avondje
uit in en rondom Veere, Zeeland

Bekijk wat er te doen is in de buurt van Veere.
De leukste activiteiten in de regio Zeeland.

Toeristische informatie Veere

Veere (Zeeuws: (Ter) Veere) is een charmant en historisch stadje gelegen in de provincie Zeeland in Nederland. Het is een geweldige bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur en buitenactiviteiten.

Het ligt ten noordoosten van Middelburg aan het Kanaal door Walcheren en aan het Veerse Meer. Op 1 januari 2021 telde de stad Veere 1.625 inwoners.


Veere, water, haven, toerisme, natuur, wandelen, dagje uit, uittips


Hier zijn een paar redenen waarom u zou moeten overwegen om Veere te bezoeken:

  1. Geschiedenis en architectuur: Veere is een van de oudste steden van Zeeland en heeft een rijke historie die teruggaat tot de Middeleeuwen. Het herbergt vele historische gebouwen en monumenten, waaronder het voormalige stadhuis en de indrukwekkende stadspoorten.
  2. Natuurschoon: Veere ligt op het eiland Walcheren en wordt omringd door de monding van de Westerschelde, wat zorgt voor een prachtig uitzicht en een rustige omgeving. Er zijn veel wandel- en fietspaden die bezoekers laten genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied.
  3. Culturele attracties: Veere staat bekend om zijn culturele evenementen, waaronder muziek- en theatervoorstellingen, kunsttentoonstellingen en lokale festivals. De stad herbergt ook verschillende musea, waaronder het Veere Stadsmuseum, dat de geschiedenis van Veere en omgeving laat zien.
  4. Buitenactiviteiten: Veere is een populaire bestemming voor watersporters, omdat het vlakbij de monding van de Westerschelde ligt, waar u kunt zeilen, windsurfen en kiteboarden. De stad heeft ook een jachthaven, waardoor het een geweldige plek is om uw boot aan te meren.

Over het algemeen is Veere een pittoresk stadje met een unieke mix van geschiedenis, cultuur en buitenactiviteiten. Of u nu geïnteresseerd bent in het verkennen van het rijke erfgoed van de stad, genieten van de landschappelijke schoonheid van de monding van de Westerschelde, of deelnemen aan buitenactiviteiten, Veere is een bestemming die u niet mag missen in Nederland.