Elmare – Landgoed De Catharinahoeve, Waterlandkerkje

Landgoed De Catharinahoeve

Winkel Vers & Lekker

Webshop

WijnboerderijOp dit Zeeuwse Landgoed De Catharinahoeve is een gemengd boerenbedrijf gevestigd. Het gebruik van het landgoed is gericht om op duurzame wijze om te gaan met mens, dier en natuur en de zorg om het landgoed te bewaren voor de komende generaties.

Er worden diverse landbouwproducten geteeld, er zijn weilanden voor schapen en paarden en er wordt fruit geteeld. De graspaden en de weilanden zijn omzoomd met bomen en struiken. Het hout dat daar vanaf komt, wordt gebruikt voor een hout gestookte centrale verwarming, die de gebouwen van warmte te voorzien. Een zonneboiler zorgt voor warm water en zonnepanelen en een paar kleine windturbines voor een groot deel van de elektriciteit.


Er staan ca. 1,5 ha druivenstokken en fruitbomen in twee hoogstam boomgaarden en overige op het terrein aangeplante vruchtbomen. De druiven worden tot wijn gemaakt: diverse rode, witte en rosé wijnen. Van de druiven wordt naar eigen recept ook een port-achtige drank gemaakt, het Catrinaotje. Van een deel van de druiven wordt ook druivensap geperst en ook van de appels en peren wordt sap geperst. Verder worden er nog diverse jams gemaakt, als ook een heerlijke walnotenolie !

Al deze produkten zijn te koop, zowel in ons proeflokaal als in de winkel Vers&Lekker te Groede. (zie voor andere verkooppunten ons overzicht). Verkooppunten

Contact


Meer in Zeeland
Dinsdag geopend 10:00 - 16:00
Elmare – Landgoed De Catharinahoeve
Slijkstraat 10
4503 BC Waterlandkerkje
Zeeland
085 1303260
info@elmare.eu
Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 16:00
Woensdag 10:00 - 16:00
Donderdag 10:00 - 16:00
Vrijdag 10:00 - 16:00
Zaterdag 13:00 - 16:00
Zondag Gesloten
Reviews op Google
  • Robbie Versluijs
    Robbie Versluijs
    5/5

* Onze reviews worden periodiek bij Google opgevraagd en worden door Google als meest relevant bezien.