Dijk- en oorlogsmuseum, Westkapelle

In het Polderhuis komt de geschiedenis tot leven, is de zee binnen handbereik, kun je mooie exposities bekijken en meedoen aan leuke activiteiten en evenementen. Geniet in het Museumcafé of op het terras van koffie met lekkers of zoek het hogerop en beklim alle treden van de toren van Mondriaan!

Westkapelle – Het Polderhuis Musea & meer aan de Zuidstraat is een Beleefmuseum geworden. Zodra je binnenstapt kom je ogen tekort. Na een flinke verbouwing afgelopen jaar is het museum, dat in 2004 voor het eerst haar deuren opende, uitgebreid en opnieuw ingericht. De expositie zoals die was, herken je in de huidige opstelling niet meer terug.


Voor iedereen!

Het is belangrijk dat het culturele erfgoed behouden blijft en dat jongeren een actieve rol op zich nemen in het culturele leven. Maar het is ook belangrijk dat er activiteiten worden aangeboden waarin iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht van welke geloofsgemeenschap, ongeacht welke leeftijd. Het Polderhuis houdt daar serieus rekening mee, het Polderhuis is er voor iedereen en iedereen kan een plaatsje vinden in onze organisatie.

In de expositie 7 eeuwen dijk zie je hoe de dijk en de kustlijn van Westkapelle vanaf het jaar 600 is veranderd.  Op dezelfde verdieping zie je werken van Albert Depré, een Franse kunstenaar die in 1907 een rondreis door Nederland maakte en vastlegde in schilderijen en foto’s. De werken van die reis zijn via zijn familie eenmalig in bruikleen gegeven aan het museum.

De deelexpositie oorlog  gaat over Westkapelle en de prijs die het dorp heeft betaald voor de bevrijding. Een geallieerd bombardement heeft de dijk verwoest en het eiland Walcheren onder water gezet om te bevrijden. Het  is een verhalenreis door de tijd met daarin niet eerder vertelde verhalen van nabestaanden van omgekomen inwoners. Via verhalen, filmpjes en luisterhoorns wordt het verhaal over Westkapelle op een persoonlijke en indrukwekkende manier verteld.

Voor kinderen zijn er speurtochten en uiteraard kun je met het hele gezin een bezoek brengen aan de vuurtorens ’t Lage Licht en ’t Hoge Licht. Daar kun je zien hoe een vroegere torenwachter leefde en waar hij sliep.

Niels Maljaars

© Foto door Niels Maljaars

Zoals gezegd, het Polderhuis Musea & meer is een beleving. Wees welkom en maak een reis door de tijd. Meer info: www.polderhuiswestkapelle.nl

Museum Vuurtorens Exposities Activiteiten Museumcafé & Winkel Bezoek

Meer in Zeeland
Vandaag geopend 10:00 - 17:00
Dijk- en oorlogsmuseum
Zuidstraat 154-156
4361 AK Westkapelle
Zeeland
0118 570 700
info@polderhuiswestkapelle.nl
Openingstijden
Maandag 10:00 - 17:00
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 10:00 - 17:00
Reviews op Google
 • John Bruurs
  John Bruurs
  4/5

  Leuk terras, gezellig en vriendelijk personeel. Lekkere appel gebak vers gebakken en vruchten cake

 • Heke van Raaij
  Heke van Raaij
  5/5

  De moeite waard voor n bezoek. Indrukwekkend om de geschiedenis van Walcheren, mn Westkapelle te zien

 • Marco Wennekes
  Marco Wennekes
  5/5

  Elke dag een drankje en een beetje uitrusten van het lopen langs de kust. Fijne mensen en de bediening is vriendelijk.

 • Jeroen van den Berg
  Jeroen van den Berg
  5/5

  Goede info. Ook voor Brabant een les in nederigheid. Brabant was al bevrijd, maar geen aanvoer van materialen. Schelde moest geopend worden voor een grote prijs.

* Onze reviews worden periodiek bij Google opgevraagd en worden door Google als meest relevant bezien.