Escape Room 076, Breda

Een spannende beleving op een unieke locatie in hartje Breda.

OVER DE KAMERS…

We bedenken en bouwen onze kamers met heel veel enthousiasme helemaal zelf. Vaak meer dan een half jaar zijn we aan het brainstormen en het bouwen. Goede kamers met goede puzzels en maximale beleving, daar streven we naar. We hopen dat dit ook te zien is in onze kamers. De kamers die we bedenken zijn geen horror kamers. Ze zijn niet echt eng, maar uiteraard soms wel spannend. Doormiddel van raadsels en opdrachten komt de ontsnapping uit de ruimte steeds dichterbij.

Er wordt vaak gevraagd wat de moeilijkheidsgraad is van onze kamers. Dat is erg lastig te bepalen, want wat voor de een moeilijk is, is voor de ander een “appeltje-eitje”. Onze kamers zijn wel een serieuze uitdaging, en dat moet ook. Je komt er echt niet zomaar uit. Uiteraard is het wel mogelijk, gewoon goed je best doen!!

Heb je last van claustrofobie, ben je slecht ter been of ben je met een internationaal gezelschap? Ook daar vinden we wel wat op! Sommige kamers zijn rolstoel toegankelijk. In alle kamers staat een stoel. We kunnen alle kamers in het Engels uitvoeren. Bel ons even of laat het weten in het opmerkingen veld van de boeking, dan denken we graag met jullie mee.

De kamers zijn gemaakt voor volwassenen. Voor jongeren hebben we een Postkamer junior versie. Leuk om met je vrienden/vriendinnen te spelen. Ben je jonger dan 12 jaar kunnen leuk mee spelen met hun ouders/begeleiders, vanaf ca 14 jaar kunnen ze zonder begeleiding de uitdaging aangaan.


OVER DE BATTLE…

We willen niet meer dan maximaal 7 mensen in 1 kamer. Dit omdat het spel gewoon minder leuk wordt. Groepen vanaf 8 tot 14 personen gaan de strijd tegen de klok, maar ook tegen elkaar aan. Van Camera 4 en van De Postkamer hebben we twee identieke kamers. Dit betekent dat jullie als 2 teams, tegelijkertijd hetzelfde spel kunnen spelen. Ideaal als groepsuitje met vrienden, familie of collega’s.

 

Zijn jullie met 15 -28 personen? Boek dan 3 of 4 kamers. Met gemiddeld 5 personen per team hebben de meeste teams de beste spelbeleving.

 

OVER DE MAKERS…

Escape Room 076 is in augustus 2016 als één van de eerste escape rooms van Breda geopend in het oude PTT gebouw in het centrum van Breda. Na jarenlang met groepen in het binnen en buitenland te hebben gewerkt en als ontzettende spelletjes fanaten dachten we; hier moeten we wat mee gaan doen! Al na het spelen van 1 escape rooms waren we overtuigd.

 

We gingen gelijk aan de slag; brainstormen, knutselen en bouwen, een goede verhaallijn en puzzels bedenken en zo ontstond uiteindelijk onze eerste kamer; Het Vergeten Kantoor. Al doende leert men, zo is Het Vergeten Kantoor in de loop van de jaren nog veel verder ontwikkeld. Ook gingen we verder met ontwikkelen van andere kamers. We zaten in een oud postgebouw en maakten dus dankbaar gebruik van dat thema bij “De Postkamer”. Een echte klassieke puzzelkamer, met creatieve, inventieve puzzels. Camera 4 volgde daarna ook snel, deze keer wilden we wat meer letten op de beleving van de kamer zelf; de spanningsopbouw door middel van muziek en de verhaallijn. Intussen is onze nieuwste kamer “Vaudeville” ook geopend. Een prachtige kamer waar je ondergedompeld wordt in de sfeer van de rariteitenkabinetten en theaters van het begin van de vorige eeuw.

 

De bar is geopend voor iedereen, ook als je niet een escape rooms komt spelen!


REVIEWS…

“Doen!! Moeilijke maar geweldige escape room”

Rian Knobel, Facebook

 

“2 kamers gespeeld en 2 zeer positieve verschillende ervaringen; de 1 echt een puzzelkamer en de andere spannend! verrassend uitdagend en leuk om te doen en we kunnen zeker niet wachten tot de nieuwe kamer uit Komt!!!”

Michiel, www.escaperoomsnederland.nl

 

“Goed in elkaar gezet! Helaas net niet ontsnapt! Maar super leuk om met elkaar te puzzelen en te brainstormen. Ontvangst was goed, enthousiast personeel! Ga zo door!!!”

Carla, all-escaperooms.nl


Home

Over Escape Room 076

Kamers

Prijzen

Faq

Reserveren

Café


Meer in Noord Brabant
Vandaag geopend 10:00 - 22:00
Escape Room 076
Karnemelkstraat 1
4811 KJ Breda
Noord Brabant
076 369 0564
Openingstijden
Maandag 10:00 - 22:00
Dinsdag 10:00 - 22:00
Woensdag 10:00 - 22:00
Donderdag 10:00 - 22:00
Vrijdag 10:00 - 23:00
Zaterdag 10:00 - 23:00
Zondag 10:00 - 22:00
Reviews op Google
 • Guus Drongelen
  Guus Drongelen
  5/5

  Echt de moeite waar om hier naar toe te gaan. Gezellig gastvrij en leuk ruimte om hier een escape room te doen.

 • Jessica de Lepper
  Jessica de Lepper
  5/5

  Heel spannend en zat goed in elkaar. Echt een uitdaging, 30% redt het op tijd...

 • Nicky Leenders
  Nicky Leenders
  5/5

  Prachtige, leuke, uitdagende escape room! Lekker out of the box!

 • Selona Weima
  Selona Weima
  4/5

  Super leuke kamers en uitdagende puzzels

* Onze reviews worden periodiek bij Google opgevraagd en worden door Google als meest relevant bezien.