Tips voor een dagje / avondje
uit in en rondom Middelburg, Zeeland

Bekijk wat er te doen is in de buurt van Middelburg.
De leukste activiteiten in de regio Zeeland.

Toeristische informatie Middelburg

Middelburg is een charmante stad in de provincie Zeeland in Nederland en biedt een verscheidenheid aan interessante bezienswaardigheden en activiteiten waar toeristen van kunnen genieten.

Hier zijn enkele redenen waarom u Middelburg moet bezoeken:

  1. Historische architectuur: Middelburg heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen en dat is terug te zien in de architectuur van de stad. U kunt de goed bewaard gebleven oude gebouwen bewonderen, waaronder het iconische Stadhuis in gotische stijl en de prachtige Abdij van Middelburg
  2. Cultureel erfgoed: Middelburg herbergt verschillende musea die het culturele erfgoed van de stad tentoonstellen, waaronder het Zeeuws Museum en Sjakie’s Chocolademuseum.
  3. Natuurschoon: Middelburg wordt omringd door prachtige natuur, waaronder het Veerse Meer en Nationaal Park de Oosterschelde. Deze gebieden zijn perfect voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en zeilen.
  4. Unieke winkelervaring: Middelburg staat bekend om het bruisende winkelleven met een scala aan unieke boetiekjes, antiekwinkels en speciaalzaken. In deze stad vind je alles, van lokaal handwerk tot designermode.
  5. Gastronomisch genieten: Middelburg biedt een divers aanbod aan eetgelegenheden, van oer-Hollandse keuken tot internationale gerechten. U kunt ook de lokale specialiteiten proeven, zoals Zeeuwse Mosselen en andere Zeeuwse streekproducten.

Kortom, Middelburg is een unieke en charmante stad met een rijk cultureel erfgoed, verbluffende natuurlijke schoonheid en een scala aan spannende activiteiten waar toeristen van kunnen genieten.