Museum RTM-Ouddorp, Ouddorp

Reserveer kaartjesRuim 50 jaar was de RTM de belangrijkste vervoerder van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Beleef de herinneringen van een reis van vroeger met het originele RTM-materieel, met de ritten van nu!Bezoek

WinkelBij de RTM

De RTM verzorgde tussen 1898 en 1966 met haar trams,  bussen en veren het personen- en goederenvervoer tussen Rotterdam en de eilanden. Vanaf 1966 leeft de RTM verder als een uniek vervoersmuseum, sinds 1989 gevestigd aan de voet van de Brouwersdam.

Maak eens een tochtje met een gerestaureerde RTM-tram uit die vroegere jaren door de duinen van ‘De Punt’ van Goeree, over de Brouwersdam naar Scharendijke, halte West-Repart.

We ontvangen je ook graag voor een heerlijk kopje koffie in ons cafe, met liefde gezet door onze geweldige vrijwilligers. Wanneer zien we u?Historie

Galerij

Reviews op Google
 • Arjan Goedhart
  Arjan Goedhart
  4/5

  Leuk uitstapje over de geschiedenis van de Rotterdamse Tram Maatschappij (RTM). Hoe reisde men vroeger vanaf de Zeeuwse en Zuid-hollandse eilanden van en naar Rotterdam? Het museum wordt beheerd door bevlogen mensen die tevens het materieel in leven houden.

 • Jeroen
  Jeroen
  5/5

  Mooi, informatief en gevarieerd museum. Werkende stoomtram waarmee een leuke rit met uitzicht gemaakt kan worden. Bij toeval het tramstel gevonden waarmee mijn vader en tantes vroeger naar school gingen. De toiletten waren niet het schoonst, maar het was een veel drukkere dag dan normaal, dus wellicht liep de schoonmaak wat achter. Momenteel in verbouwing, dus het wordt nog beter!

 • Alfred Van Mill - Didden
  Alfred Van Mill - Didden
  5/5

  Dit museum geeft een mooi beeld over het goederen en reizigers vervoer op de Zeeuwse eilanden in de jaren 50 tot 70.

 • Karin Van den Berg
  Karin Van den Berg
  5/5

  Zeker heel leuk om naar toe te gaan! Voor jong en oud. Heel bijzonder om te zien hoe ze vroeger op verschillende manieren gebruik maakten van deze trams/treinen. Ook was het ritje in de tram zeker heel leuk. Kijk voor dat je gaat wel of ze open zijn want ze zijn niet alle dagen open. Ze hebben hier ook horeca voor een kopje koffie of andere versnapering.

* Onze reviews worden periodiek bij Google opgevraagd en worden door Google als meest relevant bezien.