Robotland, Essen

Tickets

ExhibitsRobotland is een technologie- en funpark gelegen te Essen in België. Bij ons kan je op een educatieve maar speelse wijze kennismaken met de meest innovatieve transport- en robottechnieken van dit moment. Kruip in de cockpit van een vliegtuig, fiets in VR in allerlei virtuele werelden, maak acrobatische toeren met onze drone, kruip achter het stuur van allerlei machines zoals een bobcat of een kraan. Eén ding is zeker, in Robotland ben jij aan zet!Interactiviteit en fun staan hier centraal. Dus bewonder en ontdek vooral zelf de technologie achter onze exhibits. Onze reisgids zal je de nodige informatie geven bij elke opstelling. Handig om je bezoek zo optimaal mogelijk te beleven … En wie weet prikkelen we jouw talenten wel!Sommige exhibits vragen wel om bepaalde veiligheidsvoorschriften, zoals het dragen van een veiligheidshelm of -schoenen. Wanneer dit nodig is, zijn deze voorzien aan de exhibit.

Tot snel in Robotland!


Educatief

Opleidingen

Webshop

Reviews op Google
 • Sjack Esmyer
  Sjack Esmyer
  4/5

  Lang naar uitgekeken, eindelijk geweest. Leuke opzet, mooi om een museum rondom techniek te hebben, echt anders dan andere musea. Er is veel te doen, voor verschillende leeftijden ook. Wat ons alleen een beetje tegenviel is dat je vooral buiten nogal een staat te wachten op een medewerker. Wellicht komt dit deels door covid. Hoe dan ook, als er meer medewerkers rondlopen kun je vaker en sneller wisselen tussen activiteiten. Hetzelfde geldt voor binnen, daar heb je zo nu en dan een medewerker nodig om een apparaat te resetten oid. Daar zou wat ons betreft nog wat meer aandacht voor kunnen zijn. Of maak van niet-werkende apparaten juist een pluspunt door technisch uit te leggen wat er aan de hand is. Dat maakt de 'technische ervaring' wellicht nog interessanter. Verder wel alles netjes in Robotland, je kunt gratis parkeren en er is een keurig (klein maar fijn) restaurantje voor je kopje koffie met iets lekkers. De prijs vinden wel erg stevig. Wij hadden het geluk dat we kaartjes met korting hadden, anders weten we niet of we de standaard entreeprijs helemaal te rechtvaardigen vinden op dit moment (jan '22).

 • Miek Vansnick
  Miek Vansnick
  4/5

  Leuk maar kleiner park waar kinderen echt zelf dingen kunnen doen en beleven. Terwijl leren ze veel bij over techniek en robots. Er valt zowel binnen als buiten vanalles te beleven. Er zijn attracties die je kan doen vanaf 4 jaar, er zijn er ook waarvoor je minstens 1m20 moet zijn. Gratis parkeren. In het park kan je ook iets eten. Wij vinden het zeker een aanrader! Misschien eerder voor een halve dag naartoe te gaan.

 • De Spellekes Op stap
  De Spellekes Op stap
  4/5

  Super leuk voor iedereen die van robots houdt en alle technische snufjes wil ontdekken. Het is een doe park waar je dan ook alles zelf mag uittesten. Je kan je eigen eten ook zelf opeten op de voorziende picknick plekken

 • Jochen Vandeven
  Jochen Vandeven
  4/5

  Leuke dingen om uit te proberen. Ook voor onze 15-jarige zoon, wat niet zo evident is. Minpunt was wel dat verschillende dingen niet werkten wegens defect of platte batrerij. Iets meer toezicht op dat vlak is wel aan te raden.

* Onze reviews worden periodiek bij Google opgevraagd en worden door Google als meest relevant bezien.